Teacher Information

Phone: (281) 634-7634

Email:

Degrees and Certifications:

Texas Certified Generalist EC-4 Texas Certified ESL EC-4 B.Ed. B.Sc.

Ms. Isha Gangopadhaya

Hi !! I am Ms. Gangopadhaya, everyone calls me Ms.G. I am originally from India and as cliche as it may sound, teaching runs in my blood. To me, it is more than just a profession. I am constantly thinking of how to better myself as a teacher while keeping up with technology-driven kids. I take my job very seriously and when it comes to my babies, I do not allow anything to come in between their learning and education. 

I taught third grade from 2002 to 2014 and then moved to first grade as a Reading Recovery teacher from 2014 to 2016. I enjoyed teaching fourth grade ELA from 2016 to 2018 and taught first grade from 2018 to 2020. This is going to be my 22nd year in FBISD and my 4th  year at Colony Bend, but truly speaking, I feel like a 'first year' veteran teacher.......excited and confident!!

I have a daughter who graduated from UT Austin a couple of years back and I am very proud of her accomplishments. I have a fur baby named Jive who is the apple of my eye.

I strongly believe that it takes a village to raise a child and we are ONE TEAM......you are not in this alone...I am here to help you help your child!

If you have any questions or concerns, please feel free to email me at isha.gangopadhaya@fortbendisd.com.

Here is the link to my Amazon CBE list : https://www.amazon.com/hz/wishlist/ls/EDEAV69H8UHZ?ref_=wl_share

Teacher Schedule

  • Pre-Kindergarten Schedule

    2023-2024

     

    8:10-8:15               Announcements (5 min.)

    8:15-8:30              Morning Meeting (15 min.)

    8:30-8:45              Shared Reading     (15 min.)

    8:45-8:55             Music and Movement (10 min.).

    8:55-9:10              Read Aloud/Interactive Writing-Science/Social Studies Unit (15 min.)

    9:10-10:10             Morning Centers (60 min.)

    10:10-10:30           Word Play/Alphabet (20 min.)

    10:30-11:00           LUNCH (30 min.)

    11:00-11:10            Bathroom Break

    11:10-11:50            OUTCLASS (40 min.)

    11:50-12:35           Math  (45 min.)

    12:35-1:05             Quiet/Rest time (30 min.)

    1:05-1:15               Music and Movement/Bathroom Break (10 min.)      

    1:15-1:30               Snack (15 mins.)

    1:30-2:00              RECESS (30 min.)           

    2:00-2:15              Afternoon meeting: Provocation/Inquiry: Math/Stem or current Unit of Study (15 min.)

    2:15-3:00              Afternoon Small Group/Exploration & Play (45 min.)

    3:00-3:15              Community Circle/Closing Meeting (15 min.)

    3:15-3:25              Read Aloud/Closing/Prepare for Dismissal (10 min.)

    3:25                      Dismissal