Phone: 281-634-9810

Email:

Degrees and Certifications:

B.S. in Interdisciplinary Studies Texas Southern M.S. in Early Childhood Education Stephen F. Austin

Mrs. Charlotte Jackson

Hi! My name is Mrs. Jackson and I am excited to be your child’s Kindergarten grade teacher this year.

Here are my credentials and a brief synopsis of myself.

I graduated from Texas Southern University with a Bachelors of Science in 2007 with a degree in Interdisciplinary Studies/Elementary Education. Being that I believe that we are learners for life, I returned to school again and achieved a Masters in Early Child Education at Steven F. Austin University in 2014. I have devoted over 19 years to educating young minds.  I am from Phoenix Arizona and was raised in Yoakum Texas.  I have been living in the Houston area for the last 20 years.  I call Fresno TX my home. 

I have five children, three sons and two daughters. I also have two grandchildren, and a pet turtle.

My favorite quote is “Faith is taking the first step even when you don't see the whole staircase.”

                                            Martin Luther King, Jr.

 

 

Thank you for being your child’s first teacher.

 

 

 

  • Kindergarten Monolingual

    Daily Schedule 

    Amount of Time 

    7:55-8:10

    Check in Circle

    10 min

    8:10-9:55

    ELA/Enrichment

    110 min 45 min

    8:10-8:30

    Phonics/Shared Reading

    20 min

    8:30-8:45

    Mini Lesson

    15 min

    8:45-8:55

    Independent Reading/Conferring

    10 min

    8:55-9:00

    Closure

    5 min

    9:00-9:30

    Guided Reading

    30 min

    9:30-10:15

    Intervention/Enrichment

    45 min

    10:15-10:25

    Writing Mini Lesson

    10 min

    10:25-10:30

    Independent Writing

    5 min

    10:30-11:00

    Lunch

    30 min

    11:00-11:30

    Recess

    30 min

    11:30-11:35

    Independent Writing

    10 min

    11:35-11:45

    Closure

    5 min

    11:45-12:05

    Science

    20 min

    12:05-12:50

    Outclass

    45 min

    12:50-1:20

    Science

    30 min

    1:20– 2:50

    Math

    90 min

    1:20-1:30

    Number Sense Routine/Problem Solving

    10 min

    1:30-1:50

    Mini Lesson

    20 min

    1:50-2:00

    Guided Practice

    10 min

    2:00-2:15

    Independent Practice

    15 min

    2:15-2:45

    Skill Group/Guided Math

    30 min

    2:45-2:50

    Closure

    5 min

    2:50-3:20

    Social Studies

    30 min

    3:20-3:25

    Dismissal

    5 min

    Comments (-1)
  •